2011-06-26

Dobio dokumenta bez čekanja u redu!

Miodrag Sovilj, apsolvent Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, dobio je biometrijski pasoš i ličnu kartu posle samo četiri dana od podnošenja zahteva.*


- Tog 20. juna hteo sam da ustanem ranije nego inače, kako bih što pre zauzeo mesto u redu ispred zgrade SUP-a za izradu ličnih dokumenata. Mesecima se pripremam za to, jer planiram ovog leta da idem sa društvom u Grčku, a stari pasoš mi je istekao. 

Ovo je manje ili više uobičajena priča većine Novosađana koji su proteklih godina imali problema prilikom podnošenja zahteva za dobijanje novih dokumenata. Sistem je jako osetljiv na najmanje nepravilnosti, pa tako čak 94% ljudi ne uspe da prođe kompletnu proceduru iz prvog pokušaja, zbog čega moraju iznova da čekaju u redu još jednom ili više puta. Nastavak Miodragove priče je presedan u domaćoj administraciji:

- Znam da su gužve ogromne i da se mora stati u red u ranim jutarnjim časovima kako bi se dobio broj za čekanje ispred šaltera. Međutim, nije mi zvonio sat i stigao sam kada se SUP već otvorio. Reda radi sam upitao policajca da li možda ima još slobodnih brojeva, na šta mi je on ljubazno odgovorio da ima još jedan, pošto ga je žena koja je bila pre mene vratila, navodno ne može da stigne uveče zbog dece. Dobro se sećam da je na njemu bio broj 724. Dok sam na šalteru banke plaćao potrebne takse, pao im je sistem, pa je moj broj nekako bio sledeći na redu. Slikao sam se, predao izvode i uverenja, posle čega me je službenica obavestila da dođem posle 15 radnih dana.

Potpuno neočekivano, pozvala me je 24. juna i rekla da su moji dokumenti izrađeni i da ih mogu podići. Ispostavilo se da su ih greškom izradili po ubrzanoj proceduri, pa sam joj u znak zahvalnosti odneo veliku čokoladu i 200 grama kafe - vidno srećan prokomentarisao je Miodrag.

*Priča je inspirisana nestvarnim događajima. Svaka sličnost sa vestima na Njuz.net portalu je namerna.

1 коментар:

  1. haha ovo je stvarno presedan nad presedanima "Dok sam na šalteru banke plaćao potrebne takse, pao im je sistem, pa je moj broj nekako bio sledeći na redu..."

    ОдговориИзбриши